Maatwerk veranda

Bij deze veranda lag de grootste uitdaging in de schuin weglopende erfscheiding en de verspringende schuurtjes. Hierdoor is geen enkele dakbalk gelijk. Een heleboel speciaal zaagwerk dus. Maar ook hiervoor heeft Bie Yourself een passende oplossing gevonden. Nu alleen de bestrating nog aanpassen en dan kan het ontspannen beginnen.

Tuinkamer met glazen schuifwand

Vanuit de levering van veranda’s zoals we al ruim 10 jaar doen, maakten we voor deze opdrachtgever de stap naar een heuse tuinkamer. Compleet met lichtstraat, met warmte werend glas en glazen schuifwand. Aansluitend aan de plaatsing van de veranda plaatsten we een poort en de dubbele garagedeur in bijpassende stijl.

Veranda kwart rond

Een echte special in onze maatwerk veranda ontwerpen. Een kwart ronde veranda die de eerder aangelegde tuinvormen volgt.

Veranda aan schuur aangebouwd

Voor een monumentaal pand bouwden we deze veranda aan de schuur vast. De frezingen in de paal zijn een kopie van het houtwerk aan de woning.

Klassieke veranda aangebouwd

Binnen het beschermde dorpsgezicht bouwden wij geheel in de stijl van begin 1900 deze gezellige veranda. De palen zijn van de houtsoort Bilinga en voorzien van diverse klassieke details.

Klassieke vrijstaande veranda

Bie Yourself is gespecialiseerd in het op maat bouwen van veranda’s met klassieke elementen. In deze veranda komen die vooral in de palen en de plafondbalken tot uitdrukking.

Frezen

Na de zaagmachine is de bovenfrees een van de meest gebruikte machines als het om houtbewerken gaat. Veel professionals, maar ook doe het zelvers, beschikken over een bovenfrees en kunnen hier ook aardig mee uit de voeten om de benodigde groeven, verbindingen of profielen te maken.

Schaven

Vlakbank: De vlakbank wordt gebruikt om een kromme balk ‘recht’ te maken. Door van de ‘kromme’ uiteinden van de balk materiaal weg te schaven wordt aan 1 zijde van de balk een rechte kant gemaakt. Let op ! door deze bewerking wordt de balk wel smaller. Na het vlakken kunnen we de balk gaan strijken. […]

Zagen

De zaag (machine of handzaag) is in al zijn voorkomende uitvoeringen het meest gebruikte stuk gereedschap als het om houtbewerken gaat. Het zaagwerk heeft daardoor ook een grote invloed op het eindresultaat. Daarnaast is het de zaagmachine waarmee de meeste ongelukken gebeuren. Om goed zaagwerk te kunnen leveren is het nodig, om naast een goede, […]